Wijkwandeling


Wij zijn ambassade van Paleis voor de Volksvlijt en presenterende trots hun nieuwste productie: een unieke audiowandeling in de Bossche Graafsewijk. Waar zijn de duiven gebleven? Wie is Zusje? Tot hoe laat bevalt de Graafsewijk, volgens de dokter? Waar aten de ME’ers snert? En wie zitten daar nou toch op dat bankje? Je komt het te weten tijdens de WIJKWANDELING, een wandeltocht door de karakteristieke Graafsewijk waar de bewoners je hun verhalen vertellen. Alledaagse, bijzondere geschiedenissen van een roemruchte wijk met vele gezichten. Vermakelijke, trieste en onthullende vertellingen in een unieke buurt. Voor de gratis WIJKWANDELING heb je een mobiele telefoon met internet (verbruikt in totaal ongeveer 80MB) en een koptelefoon of oortjes nodig. Op wijkwandeling.nl zie de locaties. Op je tocht door de wijk scan je de QR-code op de locatie, die leidt je naar het verhaal van die plek. Wanneer en in welke volgorde je de WIJKWANDELING loopt of fietst, bepaal je zelf. Elk verhaal duurt ca. vijf minuten.

Dit zijn de initiatief nemers

Wil je helpen? klik op een van de knoppen hier beneden.

of

Verhalen & foto's

De Wijkwandeling is tussen 22.00 en 07.00 uur gesloten. Het advies is om na 20.30 uur niet meer te starten met de wandeling. hier de druk bezochte bingo op het Lariksplein met presentatrice Trudy van Zundert.

De reporter graaft met hen vaak diep en komt tot emotionele momenten uit hun leven."Dan ervaar je wat marktwerking deed met de zorg, hoe buren voor elkaar opkomen. En hoe een straatbingo ervoor zorgt dat je doodzieke man trots op je is. " "In de reeks geïnterviewde komen van Bosschenaren voor, onder wie Trudy van Zundert van de bingo en huisarts Van Roekel uit de Palmboomstraat die zijn praktijkkeuze zo kernachtig verwoordt: ’Ik heb niet voor een plattelandsgemeente gekozen, maar voor de Graafsewijk omdat het een wijk is waar veel meer aan de hand is’.

Betrokken Campingbazen

Imke van Dillen

er is een huis voor jou