SPOTON!


licht uit, spot aan ! op 12 brugwachtershuisjes door heel Nederland! een initiatief van stichting brugwachtershuisjes mmv dichter renske van dillen

Dit zijn de initiatief nemers

Wil je helpen? klik op een van de knoppen hier beneden.

of

Verhalen & foto's

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van Stichting Brugwachtershuisjes worden met het project SPOT ON! door het hele land brugwachtershuisjes in de spotlight gezet. Den Bosch is met ons huisje aan de Orthenbrug één van deze twaalf steden.

In het kader van SPOT ON! schreef dichter Renske van Dillen / Kerti Mulatság, voorzitter van Stichting Weeshuisjes een gedicht. Zij liet zich hierbij inspireren door de woorden waarmee omwonenden en voorbijgangers hun persoonlijke betekenis van het brugwachtershuisje omschreven. Het gedicht sluit daardoor aan bij de betekenis en belevenis dat het huisje voor de mensen heeft.

Een dichtregel uit dit gedicht is verwerkt in een lichtkunstwerk dat is vervaardigd door architectonisch vormgever Marco Broeders (Co2RO). Hij werkt veel in en met verlaten industriële panden en gestripte fabriekshallen, waar hij op zoek gaat naar andere functies voor de bestaande stedelijke ruimte. De productie van het lichtkunstwerk is begeleid door Mothership

ZONDAG 27 NOVEMBER OM 17.30 UUR zal de dichtregel en het lichtkunstwerk onthuld worden door Bas Jongmans - VSB fonds.

Daarna zal dichter Renske van Dillen haar gedicht ‘Er is een huis voor jou’ voordragen en is er gelegenheid om te genieten van het kunstwerk en nader kennis te maken met de dichter en haar stichting. Het poëtisch lichtkunstwerk is gedurende de wintermaanden in de avond en vroege ochtend verlicht.

Betrokken Campingbazen

Imke van Dillen

er is een huis voor jou